Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis 22-26.04.2024

                                  JADŁOSPIS

 

                                           STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE  Z PRZYCZYN   NIEZALEŻNYCH

                                                   ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

PONIEDZIAŁEK           ZUPA GROCHOWA Z BOCZKIEM

 22.04.2024                  RYŻ Z TRUSKAWKAMI I ŚMIETANĄ

                                        HERBATA Z CYTRYNĄ

                                        MANDARYNKA

 

   WTOREK                   ZUPA BROKUŁOWA ZE ŚMIETANĄ

  23.04.2024                 GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM, BUŁKA

                                       HERBATA OWOCOWA

 

  ŚRODA                       ROSÓŁ Z ZACIERKĄ

  24.04.2024                 STEK Z CEBULĄ, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

                                       SOCZEK OWOCOWY

                                       JABŁKO

 

 CZWARTEK                ZUPA POROWA Z ZIEMNIAKAMI NA ROSOLE

 25.04.2024                  MAKARON CARBONARA

                                       HERBATA Z CYTRYNĄ

                                       BATON MUSLI

 

  PIĄTEK                       KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY

 26.04.2024                 PIECZEŃ Z KARKÓWKI Z WARZYWAMI, KASZA

                                      LEMONIADA                                                                                                                             

                                      CIASTECZKA BEBE

 

SMACZNEGO

 

 

                

SUBSTANCJE  LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

2.Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach

 

Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu  na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.

W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.

 

Data dodania: 2021-09-11 15:06:16
Data edycji: 2024-04-22 09:02:06
Ilość wyświetleń: 16194

Nasi Partnerzy

,,Każdy człowiek ma w sobie wiele możliwości, musi je tylko odkryć”

Kartezjusz
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej