71-122 Szczecin
Witkiewicza 40
JADŁOSPIS
STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
ZMIANY W JADŁOSPISIE
PONIEDZIAŁEK ZUPA GROCHOWA Z BOCZKIEM
22.04.2024 RYŻ Z TRUSKAWKAMI I ŚMIETANĄ
HERBATA Z CYTRYNĄ
MANDARYNKA
WTOREK ZUPA BROKUŁOWA ZE ŚMIETANĄ
23.04.2024 GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM, BUŁKA
HERBATA OWOCOWA
ŚRODA ROSÓŁ Z ZACIERKĄ
24.04.2024 STEK Z CEBULĄ, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
SOCZEK OWOCOWY
JABŁKO
CZWARTEK ZUPA POROWA Z ZIEMNIAKAMI NA ROSOLE
25.04.2024 MAKARON CARBONARA
HERBATA Z CYTRYNĄ
BATON MUSLI
PIĄTEK KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY
26.04.2024 PIECZEŃ Z KARKÓWKI Z WARZYWAMI, KASZA
LEMONIADA
CIASTECZKA BEBE
SMACZNEGO
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin
14.Mięczaki
W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach
Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.
W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.
,,Każdy człowiek ma w sobie wiele możliwości, musi je tylko odkryć”
71-122 Szczecin
Witkiewicza 40