71-122 Szczecin
Witkiewicza 40
JADŁOSPIS
STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
ZMIANY W JADŁOSPISIE
PONIEDZIAŁEK KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY
18.11.2024 PIEROGI RUSKIE, MARCHEWKA TARTA
HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ
MUS OWOCOWY
WTOREK ZUPA WIEDEŃSKA
19.11..2024 SCHAB A`LA STROGONOW Z PIECZARKAMI
ZIEMNIAKI, OGÓREK KISZONY
LEMONIADA
DESER RYŻOWY
ŚRODA ZUPA GROCHOWA Z BOCZKIEM
20.11.2024 LECZO Z KIEŁBASKĄ, RYŻ
KOMPOT OWOCOWY
JOGURT
CZWARTEK ZUPA BARSZCZ CZERWONY
21.11.2024 KOTLET POŻARSKI, ZIEMNIAKI, MIZERIA ZE ŚMIETANĄ
SOCZEK OWOCOWY
PIĄTEK ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z SEREM
22.11.2024 RYBA SAUTE, KASZA BULGUR, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
HERBATA OWOCOWA
DROŻDŻÓWKA
SMACZNEGO
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin
14.Mięczaki
W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach
Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.
W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.
,,Każdy człowiek ma w sobie wiele możliwości, musi je tylko odkryć”
71-122 Szczecin
Witkiewicza 40