Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 2024

                                  JADŁOSPIS

 

                                           STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE  Z PRZYCZYN   NIEZALEŻNYCH

                                                   ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

PONIEDZIAŁEK                ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI  7,9

16.12.2024                         GULASZ WIEPRZOWY W BUKIECIE WARZYW 1,9

                                             KASZA JĘCZMIENNA                                        

                                            HERBATA Z MIODEM, CYTRYNĄ I IMBIREM

                                            MUS OWOCOWY

 

WTOREK                             ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY 9

17.12.2024                          KURCZAK PIECZONY, ZIEMNIAKI

                                             MIZERIA ZE SZCZYPIORKIEM 7

                                             SOK OWOCOWY

 

ŚRODA                                 ZUPA GROCHOWA Z ZIEMNIAKAMI I KIEŁBASKĄ 9

18.12.2024                           MAKARON Z KOLOROWYMI WARZYWAMI 1,3,9

                                               KOMPOT TRUSKAWKOWY

                                               DROŻDŻÓWKA Z DŻEMEM 1,3,7

 

CZWARTEK                       ZUPA BARSZCZ CZERWONY 7,9

19.12.2024                        PIEROGI Z MIĘSEM 1,3  SURÓWKA Z MARCHEWKI

                                            JOGURT OWOCOWY 7

                                            KISIEL DO PICIA

 

 

    SMACZNEGO

                

SUBSTANCJE  LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

2.Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach

 

Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu  na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.

W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.

 

Data dodania: 2021-09-11 15:06:16
Data edycji: 2024-12-16 09:07:43
Ilość wyświetleń: 22332

Nasi Partnerzy

,,Każdy człowiek ma w sobie wiele możliwości, musi je tylko odkryć”

Kartezjusz
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej