OD DNIA 2 GRUDNIA 2024 ROKU W SP 21 Z OI OBOWIĄZUJE OBUWIE ZMIENNE
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 2024

                                  JADŁOSPIS

 

                                           STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE  Z PRZYCZYN   NIEZALEŻNYCH

                                                   ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

PONIEDZIAŁEK                 KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY

18.11.2024                          PIEROGI RUSKIE, MARCHEWKA TARTA

                                             HERBATA Z MIODEM I CYTRYNĄ

                                             MUS OWOCOWY

 

WTOREK                             ZUPA WIEDEŃSKA

19.11..2024                         SCHAB A`LA STROGONOW Z PIECZARKAMI

                                              ZIEMNIAKI, OGÓREK KISZONY

                                              LEMONIADA

                                              DESER RYŻOWY

 

ŚRODA                                 ZUPA GROCHOWA Z BOCZKIEM

20.11.2024                          LECZO Z KIEŁBASKĄ, RYŻ

                                              KOMPOT OWOCOWY

                                              JOGURT

 

CZWARTEK                        ZUPA BARSZCZ CZERWONY

21.11.2024                         KOTLET POŻARSKI, ZIEMNIAKI, MIZERIA ZE ŚMIETANĄ

                                             SOCZEK OWOCOWY

 

PIĄTEK                                ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z SEREM

22.11.2024                          RYBA SAUTE, KASZA BULGUR, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

                                              HERBATA OWOCOWA

                                              DROŻDŻÓWKA

 

SMACZNEGO

                

SUBSTANCJE  LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

2.Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach

 

Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu  na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.

W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.

 

Data dodania: 2021-09-11 15:06:16
Data edycji: 2024-11-21 08:47:47
Ilość wyświetleń: 21509

Nasi Partnerzy

,,Każdy człowiek ma w sobie wiele możliwości, musi je tylko odkryć”

Kartezjusz
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej