Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis 2024

                                  JADŁOSPIS

 

                                           STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE  Z PRZYCZYN   NIEZALEŻNYCH

                                                   ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

    

PONIEDZIAŁEK                ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI

16.09.2024                        NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I JOGURTEM NATURALNYM

                                            KOMPOT OWOCOWY

                                            WAFLE KUKURYDZIANE

 

WTOREK                             ZUPA WIOSENNA

17.09.2024                          KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, MIZERIA

                                              HERBATA OWOCOWA Z CYTRYNĄ

                                              JABŁKO

 

ŚRODA                                 ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z SEREM ZIOŁOWYM

18.09.2024                          SOS MYŚLIWSKI, MAKARON

                                              KOMPOT OWOCOWY

                                              CIASTECZKA ZBOŻOWE

 

CZWARTEK                        ZUPA RYŻOWA NA ROSOLE

19.09.2024                         KOSTKA RYBNA Z SEREM, ZIEMNIAKI, SURÓWKA

                                             Z KISZONEJ KAPUSTY

                                            HERBATA OWOCOWA Z CYTRYNĄ

                                            MUS OWOCOWY

 

PIĄTEK                                ZUPA BARSZCZ CZERWONY

20.09.2024                         ŁAZANKI Z KAPUSTĄ

                                            SOCZEK OWOCOWY

 

 

 

 

 

 

 

 

SMACZNEGO

                

SUBSTANCJE  LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

2.Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach

 

Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu  na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.

W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.

 

Data dodania: 2021-09-11 15:06:16
Data edycji: 2024-09-15 18:24:38
Ilość wyświetleń: 19346

Nasi Partnerzy

,,Każdy człowiek ma w sobie wiele możliwości, musi je tylko odkryć”

Kartezjusz
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej