Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis 20-23.05.2024

                                  JADŁOSPIS

 

                                           STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE  Z PRZYCZYN   NIEZALEŻNYCH

                                                   ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

PONIEDZIAŁEK           ZUPA GULASZOWA

 20.05.2024                  MAKARON Z TWAROGIEM I ŚMIETANĄ

                                       HERBATA Z CYTRYNĄ

                                       GRUSZKA

 

WTOREK                      ROSÓŁ Z NATKĄ

 21.05.2024                  KROKIETY Z PIECZARKĄ I SEREM, OGÓREK KISZONY

                                       KOMPOT

                                     

ŚRODA                        ZUPA CHŁOPSKA Z NATKĄ

22.05.2024                  GULASZ WARZYWNY Z MIĘSEM, KASZA BULGUR                                                                                

                                      HERBATA OWOCOWA

                                       MUS OWOCOWY

 

CZWARTEK                 ZUPA SZCZAWIOWA

23.05.2024                 KURCZAK PIECZONY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SELERA

                                      LEMONIADA

                                     CIASTECZKA ZBOŻOWE

                                      

 

SMACZNEGO

                

SUBSTANCJE  LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

2.Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach

 

Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu  na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.

W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.

 

Data dodania: 2021-09-11 15:06:16
Data edycji: 2024-05-19 19:39:22
Ilość wyświetleń: 16762

Nasi Partnerzy

,,Każdy człowiek ma w sobie wiele możliwości, musi je tylko odkryć”

Kartezjusz
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej