Zakup obiadów na nowy rok kalendarzowy 2026 realizujemy od 01.01.2026 r.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 2025

                                  JADŁOSPIS

 

                                           STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE  Z PRZYCZYN   NIEZALEŻNYCH

                                                                                                            ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

 

PONIEDZIAŁEK                  ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI  1,7,9

08.12.2025                           FILET Z KURCZAKA Z WARZYWAMI  PO CHIŃSKU (FILET Z KURCZAKA, MARCHEW, PAPRYKA

                                              CEBULA, PIETRUSZKA, POR, GRZYBY, PĘDY BAMBUSA)

                                              RYŻ PARABOLICZNY

                                              HERBATA MIĘTOWA

                                              GRUSZKA

 

WTOREK                              ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM 1,3,9

09.12.2025                           KOTLET SCHABOWY PIECZONY W PIECU 1,3 ZIEMNIAKI              

                                               MIZERIA ZE ŚMIETANĄ, KOPERKIEM I SZCZYPIORKIEM 7

                                               SOK OWOCOWY

                                              MANDARYNKA

 

ŚRODA                                  ZUPA WIEDEŃSKA NA ROSOLE Z KASZĄ MANNĄ  9

10.12.2025                           FASOLKA PO BRETOŃSKU (FASOLA, BOCZEK WĘDZONY,

                                               KIEŁBASA ŚLĄSKA, CEBULA CZOSNEK) 1,7 BUŁKA 1,3

                                               HERBATA MIĘTOWA

                                               CISTECZKA BEBE

 

 

CZWARTEK                          ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI 1,7,9

11.12.2025                           PIEROGI Z MIĘSEM I CEBULKĄ 1,3,9 PAPRYKA CZERWONA

                                               KOMPOT WIŚNIOWY

                                               MLEKO SMAKOWE 7

 

PIĄTEK                                   ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ 1,3,7,9

12.12.2025                            RYBA SAUTÉ W SOSIE CYTRYNOWO-KOPERKOWYM 4,7

                                                KASZA BULGUR, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

                                                HERBATA OWOCOWA

                                              

 

     SMACZNEGO

 

 

                

SUBSTANCJE  LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

2.Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach

 

Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu  na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.

W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.

 

Data dodania: 2021-09-11 15:06:16
Data edycji: 2025-12-08 09:06:01
Ilość wyświetleń: 27686

Nasi Partnerzy

,,Każdy człowiek ma w sobie wiele możliwości, musi je tylko odkryć”

Kartezjusz
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej