Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 2025

                                  JADŁOSPIS

 

                                           STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE  Z PRZYCZYN   NIEZALEŻNYCH

                                                                                                            ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

 

PONIEDZIAŁEK                 ZUPA KOPERKOWA 1,7,9

01.12.2025                         GULASZ Z KARKÓWKI 1,7

                                             KASZA GRYCZANA, OGÓREK KISZONY W PLASTRACH

                                             HERBATA Z CYTRYNĄ I MIODEM

                                             MANDARYNKA

 

WTOREK                             ZUPA RYŻANKA NA ROSOLE  9

02.12.2025                          KURCZAK PIECZONY W PIECU, ZIEMNIAKI

                                              SURÓWKA MARCHEWKA ZE ŚMIETANĄ 7

                                             SOK OWOCOWY

                                             JABŁKO

 

ŚRODA                                 ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY  9

03.12.2025                           FILET Z INDYKA W SOSIE ŚMIETANOWYM 1,7

                                               KASZA BULGUR, SAŁATKA POMIDOR, OGÓREK ŚWIEŻY, CEBULKA, OLIWA

                                               KISIEL OWOCOWY DO PICIA

                                               BANAN

 

CZWARTEK                          ZUPA GULASZOWA Z WOŁOWINĄ, ZIEMNIAKAMI I PAPRYKĄ

04.12.2025                          RYŻ Z JABŁKAMI

                                              HERBATA MIĘTOWA Z CYTRYNĄ

                                               MUS WARZYWNY

 

PIĄTEK                                 ZUPA PIECZARKOWA 1,7,9

05.12.2025                          PALUSZKI RYBNE W PANIERCE 1,3,4 ZIEMNIAKI

                                              SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

                                              KOMPOT TRUSKAWKOWY

                                              A MOŻE COŚ DLA OSŁODY….

 

 

 

     SMACZNEGO

 

                

SUBSTANCJE  LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

2.Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach

 

Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu  na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.

W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.

 

Data dodania: 2021-09-11 15:06:16
Data edycji: 2025-12-01 07:37:41
Ilość wyświetleń: 27579

Nasi Partnerzy

,,Każdy człowiek ma w sobie wiele możliwości, musi je tylko odkryć”

Kartezjusz
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej