71-122 Szczecin
Witkiewicza 40
JADŁOSPIS
STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
ZMIANY W JADŁOSPISIE
PONIEDZIAŁEK ZUPA SOLFERINO Z ZIEMNIAKAMI 7,9
20.01.2025 MAKARON Z OWOCAMI 1,3,7
LEMONIADA
DROŻDŻÓWKA 1,3,7
WTOREK ZUPA KALAFIOROWA 7,9
21.01.2025 KOTLET SCHABOWY 1,3 ZIEMNIAKI,
SURÓWKA OGÓRK KISZONY, KUKRYDZA, SZCZYPIOREK
SOCZEK OWOCOWY
ŚRODA ZUPA OGÓRKOWA Z KOPERKIEM 7,9
22.01.2025 CHIŃSZCZYZNA Z KURCZAKIEM 9 RYŻ PARABOLICZNY
KOMPOT OWOCOWY
JABŁKO
CZWARTEK ZUPA BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI 7,9
23.01.2025 ŁAZANKI Z KAPUSTĄ, BOCZKIEM, KIEŁBASKĄ I MIĘSEM 1,3
HERBATA OWOCOWA Z CYTRYNĄ
MANDARYNKA
PIĄTEK ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ MAKARONOWĄ 1,3,7,9
24.01.2025 PANIEROWANY MINTAJ 1,3,4 ZIEMNIAKI
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I
KOPERKIEM
KISIEL MALINOWY DO PICIA
MLEKO SMAKOWE 7
SMACZNEGO
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin
14.Mięczaki
W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach
Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.
W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.
,,Każdy człowiek ma w sobie wiele możliwości, musi je tylko odkryć”
71-122 Szczecin
Witkiewicza 40