71-122 Szczecin
Witkiewicza 40
JADŁOSPIS
STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
ZMIANY W JADŁOSPISIE
PONIEDZIAŁEK ZUPA GROCHOWA Z ZIEMNIAKAMI 1,9
14.04.2025 MAKARON Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 1,7,9,3
(MARCHEWKA, SELER, BROKUŁ, KALAFIOR,
FASOLKA, PIETRUSZKA, CEBULA, CZOSNEK)
KOMPOT TRUSKAWKOWY
MUS OWOCOWY
WTOREK ZUPA CHRZANOWA 1,7,9
15.04.2025 KOTLET MIELONY 1,3 ZIEMNIAKI
SURÓWKA BIAŁA KAPUSTA, POR, NATKA PIETRUSZKI
SOS MAJONEZOWO – MUSZTARDOWY 3
SOCZEK OWOCOWY
ŚRODA ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM 1,3,9
16.04.2025 GULASZ Z KARKÓWKI 1,7 KASZA ORKISZOWA
OGÓREK KISZONY
HERBATA OWOCOWA Z MIODEM
IDĄ ŚWIĘTA…CZAS NA COŚ SŁODKIEGO
SMACZNEGO
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin
14.Mięczaki
W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach
Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.
W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.
,,Każdy człowiek ma w sobie wiele możliwości, musi je tylko odkryć”
71-122 Szczecin
Witkiewicza 40