Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 2025

                                  JADŁOSPIS

 

                                           STOŁÓWKA SZKOLNA ZASTRZEGA SOBIE  Z PRZYCZYN   NIEZALEŻNYCH

                                                                                                                                                  ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

 

PONIEDZIAŁEK                   ZUPA GROCHOWA Z ZIEMNIAKAMI 1,9

14.04.2025                           MAKARON Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 1,7,9,3

                                               (MARCHEWKA, SELER, BROKUŁ, KALAFIOR,

                                               FASOLKA, PIETRUSZKA, CEBULA, CZOSNEK)

                                               KOMPOT TRUSKAWKOWY

                                                MUS OWOCOWY

 

WTOREK                               ZUPA CHRZANOWA 1,7,9

15.04.2025                            KOTLET MIELONY 1,3 ZIEMNIAKI

                                                SURÓWKA BIAŁA KAPUSTA, POR, NATKA PIETRUSZKI

                                                SOS MAJONEZOWO – MUSZTARDOWY 3

                                                SOCZEK OWOCOWY

 

ŚRODA                                   ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM 1,3,9

16.04.2025                             GULASZ Z KARKÓWKI 1,7 KASZA ORKISZOWA

                                                 OGÓREK KISZONY

                                                 HERBATA OWOCOWA Z MIODEM

                                                 IDĄ ŚWIĘTA…CZAS NA COŚ SŁODKIEGO

 

 

    SMACZNEGO

 

                

SUBSTANCJE  LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1.Zboża zawierające gluten, tj. m.in.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

2.Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne( arachidowe) i produkty pochodne

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy : laskowe, włoskie, nerkowca; pistacje

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

W związku z powyższym w jadłospisie przy poszczególnym daniu lub produkcie zostały podane cyfry, które oznaczają jakie alergeny mogą wystąpić w przygotowanych posiłkach

 

Informujemy Państwa że jadłospis jest planowany wcześniej, w związku z tym może czasami ulec zmianie ze względu  na czynniki zewnętrzne np. brak produktu.

W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. informujemy, że w produktach wykorzystanych w naszej kuchni mogą znajdować się substancje wywołujące alergie i nietolerancje.

 

Data dodania: 2021-09-11 15:06:16
Data edycji: 2025-04-14 07:24:11
Ilość wyświetleń: 24591

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej